欢迎您来到西安自考网,我们的域名是:www.xazikao.com

西安自考网

  西安自考指南
西安自考生网上报名入口
  4自考报名时间:2014年3月5日-3月14日
陕西省2014年自学考试考试安排
  上半年:4月19-20日   下半年:10月18-19日
2013下半年陕西自考毕业证书网上申办
  2013年12月10日——12月30日
西安自考常用信息查询
2014年西安市自考生实践环节考核
2009年成人高考高起专英语真题
西安自考网www.xazikao.com  发布人:西安自考网www.xazikao.com  发稿日期:2015-5-22 12:05:30

2009年成人高高等学校招生全国统一考试

英  语

答案必须答在答题卡上的指定位置,答在试卷上无效。


一.语音知识(5小题;每题15分,共75分。)

在下列每缉单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。

1. A. climb      B. job      C. disturb      D. club

2. A. sweater    B. meant    C. pleasure     D. pleased

3. A. drunk      B. dusty    C. duty         D. drug

4. A. breathe    B. nothing  C. clothes      D. weather

5. A. prove      B. rose     C. wrote        D. broke 


二、词汇与语法知识(共15小题,每题1.5分,共22.5分)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

6. Regular exercise can         you against heart disease.

   A. fight    B. protect    C. keep     D. support


7. Over a hundred people expressed their worries, but         were willing to help.

   A. some     B. many      C. few       D. little


8. You can't do anything else until you         your homework.

   A. finished        B. will finish   

   C. have finished   D. had finished


9. First draw a line         the middle of the page. Then write a word in the space above the  line.

   A. across     B. over     C. between     D. within


10. The managerhad Ms. Brunell         the new assistant around yesterday.

   A. to show    B. showed      C. showing     D. show


11. Send for a doctor quickly. The man       

   A. will die   B. isdying     C. dies     D. died


12. I enjoy listeningto Miss:: White; my English teacher,        ,I can only understand about half ofwhat she says,

   A. when       B. because     C. if       D. though     

                                      

13. The bag is very heavy. Come and lend me a hand,         ?

    A. should you    B. do you    C. can you     D. will you


14. After working for two hours, I found     impossible'to complete the paper in time.

    A. me     B. this       C. that         D. it

15. It was very kind of you to clean the office, though you       

    A. needn't do                B. wouldn't have

    C. didn't have to            D. mustn't have done


 16. The faster anything goes up into the sky,        

    A. it reaches the highest     B. it reaches the higher

    C. the highest it reaches     D. the higher it reaches


 17. Joe took his friends there by a shortcut,         reduced the drive from 50 minutes to 15.

    A. where     B. which       C. that       D. what


 18.         there like that, you remind me of your father.

    A. To sit     B. Being sitting   C. Sitting     D. Sit


  19. He told me that the number of students to be admitted         at that time.

    A. had not been decided on        B. were not decided on

    C. has not been decided on        D.are not decided on


  20. Jack told his daughter that she could have         she wanted for Christmas.

    A. which      B. whatever       C. that      D. whenever


三.完形填空(15小题;每题2分,共30分。)   

    通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

    It was the late spring of 1979, a hot Saturday afternoon. Hundreds of us sat 21  , side by, side, in rows of wooden chairs on the maincampus lawn (校园草坪). We   22'  blue robes (毕业生长袍). We listened carefully to long   23  . When the ceremony (典礼)was   24_,we threw! our caps in the air, and we were officially graduated from college.

 After that, I found Morrie Schwartz, my 25  professor, and introduced him to

my  26 .. He was a small man who took small steps, as ifa   27   wind could; at any time,    28   him up:into the cloudS! His teeth were in good shape: When he smiled it was as if you had just 29  him the funniest joke on earth.

     He told my parents how I   30   every class he taught. He told them, "You havea  31   boy here. He helped me a 10t." Shy but   32  , I looked at my feet. Before we left,I    33   Mr. Schwartz a 'present, a briefcase with his name on the front. I didn't want to forget him.   34   I didn't want him to forget me. He asked if I would keep in   35  , and without hesitation (犹豫) I said, "Of course." When he turned around, I saw tears in his eyes.

21. A. along     B. around      C. beside    D. together

22.A. took       Bwore        C. put on    D. got in 

23. A. lectures  B. dialogues   C. speeches  D. reports

24. A. on       B. up          C. over       D. away

25. A. lovely   B. precious    C. happy     D. favorite

26. A. parents  B. elder brothe?  C. girl friend  D' friends

27. A. strong   B.north   C. warm    D. cold

28. A. beat    B. pull    C. blow    D. wipe

29. A. made    B. told    C. played  D. given

30. 'A. left   B. reached  C. missed  D. took                                                                                                                                                                                                                                               

31. A. special  B. brave   C. busy    D. serious

32. A. astonished   B. pleased  C. disappointed  D. nervous

33. A. handed    B. sent    C. delivered    D. brought

34. A. While     B. But     C. And         D. For

35. A. conversatior    B. mind     C: company    D. touch

四.阅读理解(15小题:每题3分,共45分。)

    阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项牛选出最佳的一项。

A

   After working long hours On her feet everyday in the operating ,room, Taryn Rose' knew a lot about foot pain. But unlike most of her colleagues(同事),she turned her pain into money: Today she is the boss of Taryn Rose International, a $528 million company that makes nice and comfortable shoes.                            

   At the beginning, Rose realized the only thing that could stop her was fear of ,failure. "I couldhear my friends and family saying, 'Why did you leave a good job?' If I failed, would I be okay facing them? And: t thought, 'So what? I can go back for further study in medicine.' I started to accept that it would be okay to say, 'I failed, but I tried.' Once I was comfortable with that th6fight, the fear came to an end. I realized I feared regret more than failure. And after you turn to the path you choose, there is nothing acceptable but Success"

   Now, Rose has no regrets about leaving medicine. "What I'm doing is not all that different from: what I Was doing as a doctor. The goal is the same: to relieve (减轻) pain. A former professor told me: 'You're helping hundreds of thousands of women with your shoes. As a doctor, you would have helped only the few who went to your office. You're having a much greater effect.'

   Looking back, Rose admits she caught a couple of lucky breaks. "To me, luck is about being prepared for those opportunities (机会) that come knocking. You have to have an open mind, the right skilis and all your senses working 'to see what opportunities present themselves. Luck can open the door, but you still have to walk through it."

 36. Before starting:her shoe business, Taryn Rose was a      

   A. nurse      B. worker    C. doctor        D. boss

 37. Rose realized later          was the most fearful for her to have or face in her job change.

   A. failure    B. regret     C. family      D. colleagues

 38. What did her former professor think about Rose and her new job?

   A. She doesn't have to meet many people in her office.

   B. Her new work is qtiite different from her old job.

   C. She can now serve more people than before.

   D. Hernew work is much more difficult.

 39. Which of thefollowing can best!explain the last sentence in the passage?

   A. You have to do what you can afterluck brings you opportunities.

   B. You should open the door when opportunities come to you.

   C: YOu haveto be prepared for walking through the door.

   D. You should open your eyes to see opportunities clearly.

B

    Last fall was a first-of-its-kind season. I did not arrange (安排) any after-school classes formy children. No swimming.'No music lessons. No play dates. Nothing.

    Once they finished their homework, they were free to do what they pleased, but only onehour of TV. In the beginning, my sons, Ben, 11, and Nick, 9, were anxious about this sudden,unplanned freedom. I had to, push them out of the door with a ball, a bike, and so on. "Play? Iordered.

    I learned that this new plan takes time, patience and a lot of faith in the theory that havingexcellent grades isn't really important.

    When my older kids, now in college and high school, were young, I brought in the rules ofmodern parenting. They are unspoken, but followed carefully. First, you must let your childhave a variety of activities. After all, you never know where you'll find a genius (天才).  Second, if the child shows the slightest talent (才能), the activity must be pushed with lessons, special coaching (辅导) and practice of  several days a week. Every minute should be taken and every minute has a purpose. That was really too much for my children.

    Now with the new plan, we told stories, We listened to music. And' the. kids played with bikes, balls, and whatever was handy. Nobody kept score. In fact, the boys played outside so much that the lawn was worn down to the soil in places. They've made friends with those who come from all over the neighbourhood to play games.

    We like those peaceful evenings. Ben and Nick have a good time this fall, MaYbe that's because the time offhas allowed us to enjoy each other's company;

40.What was new for the family last fall?

    A. The children began to learn music when school was over.

    B. The writer arranged no' extra lessons for the children.

    C.The writer found no time to play with the sons.

    D. The children had nothing toclo alter schooli

41. At the beginning of that season the children          

    A. hatedto spend more time on their homework

    B. felt excited about making their own decisions

    C. were pleased to have more freedom

    D; were worried about thechange

42. According to ',modern parenting" discussed in Paragraph 4, parents should        

    A. make use of every minute to be with the children

    B, provide coaching and practice for each, activity  .

    C.try ex, cry means to find a child's real talent

    D. know the rules but never talk about them

43. Fromthe passage we learn that      

    A. children like story'telling more.than bike-riding

    B. parents should teach theirchildren how to make a plan

    C. children should have time to enjoy themselves after school

D. parents can enjoy their evenings when children play with others

C

    A woman:heads into apopular New York City coffee shop on a cold: winter rooming. Just ahead of her, a man drops a few papers. The woman pauses to help gather them. A clerk ata busy store thanks a customer who has just bought something. "Enjoy" the young woman says, smiling widely. "Have a nice day." She sounds like she really means it. These arethe common situations we may see every: day.

    However, in her best-selling book Talk to the Hand, Lynne Truss argues that common good manners such as saying "Excuse me" almost no longer exist. There are certainly plenty who would agree with her. According to one recent study, 70 percent of the U.S. adults (A.)said people are ruder now than they were 20 years ago.

   Is it really true? We decided to find out if good manners are really hard to see. In this politeness study, reporters were sent to many cities in the world. They performed three experiments: "door tests" (would anyone hold the door open for them?); "paper drops" (who would help them gather a pile of "accidentally" dropped papers?); and "service tests" (which salesclerks would thank them for a purchase [购物]?)

    In New York, 60 tests (20 of each type)were done. Along the way, the reporters met all types of people: men and women of different races, ages, professions (职业), and income levels. And guess what? In the end, four out of every five :people they met passed their: politeness test making New York the most polite city in the study.

44, What does Lynne Truss argue in Talk to the Hand?.

     A. People are not as polite as they used to.

    B. "Excuse me" is not welcome nowadays.

     C. Of all the adults in the US 70% are rude,

     D. People don't care about manners any more.

 45. What is TRUE about the politeness study discussed in the passage?

     A. The study was reported in many cities of the world.

     B. New York was the most suitable city for the experiment.

     C. Sixty tests were designed to see if people are polite to each other.

     D. Experiments were performed to see if common good manners exist.

 46. What is found in the study?

     A. More people passed the tests in New York than in any other cities.

     B. Different kinds of people acted differently in the New York tests.

     C. Four out of five people passed the politeness test in the study.

     D. Manypeople in the experiment passed the tests by guessing.

D

    This is not a diet (减肥食谱) or a hard ~exercise program. Nobody can stick to those for long. Instead, it's a simple way to make weight loss a natural part of the life you already live. And guess what? It's fun! You don't have to give up the foods you love or do regular exercises. It's about balancing calories(平衡卡路里) in tiny ways that add up to big benefits (好处). You just use some tricks the "naturally thin" people do. Pick the ones you like, stick with them, and you'll lose weight and be strong!

    Talk it UP Every time you pick Up the phone, stand up and walk around. Heavy people sit on average two and h half hours more every day than thin people, according to astudy.

    Get face time We use e-mailso much that we've forgotten what our colleagues look like.

Pick a colleague or two who sit farthest from you: and deliver 10 of those daily messages in person. And go out of your way: go to a bathroom ora copy machine on another floor and take the stairs, of course.

    Think about your drink Consider beer or wine instead of a frozen drink: A glass of regular beer has 140 calories and a serving of wine has 126 calories, while a strawberry daiquiri has about 300 and a margarita 340.

    Reduce a total of 100 calories each day and you'll be able to lose about 10 pounds in a year. This is really not difficult to do.

47. What is mainly talked about in the passage?

     A. How to do exercises daily.

     B. How to lose weight easily.

     C. How to work comfortably.

     D: How to eat and drink regularly.

48. Which of the following statements is TRUE according to the passage?

     A. Thin people sit fewer hours daily than heavy people.

     B. People deliver messages to their colleagues in person.

     C. More people walk around when they talk on the phone.

      D. Heavy people make longer phonecalls than thin people,

49, What does the writer mean by “face time” in Paragraph 37

     A. Time for getting to know each other.  B. Time for sharing ideas face to face.

     C, Time for doing small jobs,          D. Time for sharing ideas face to face

50. Which of the following probably has the most calories?

     A. Strawberry daiquiri.                B. Regular beer.

     C. Margarita:                        D. Wine.

五.补全对话(5句;每句满分为3分,共15分。)  

    根据中文提示,把对话中缺少的内容写在答题卡相应题号后。  这些句子必须符合

英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。    

提示:Daniel(D)去火车站迷了路。他问一个女孩(G),她也不熟悉这个地方。询问警察

    (P)后得知,可以乘坐12路公共汽车。去最近的12路车站只需沿街直行,然后在

    第二个红绿灯(traffic lights)处右转。

D:   Excuse me,    51     ?  I'm completelylost.

G:   Oh, I'm sorry. I'm a stranger here myself. Why don't you ask the policeman over there?

D:   Excuse me, officer. I'm asking about the way to the train station.

P:      52       Just get off at the last stop and there it is.

D:   Yes, Bus No. 12,    53     ?

P:   Go ahead this way  54       You'll see the bus stop there.

D:   Thanks a lot.

P:      55

六.书面表达(满分30)

    假设你是李明,在本市主要商业区的一家银行找到工作后,给Jack发电子邮件,告诉

他:

    1.下周搬到牛津大道(Oxford Street)14号城市花园3-12室居住,该地靠近银行:

    2.虽然离Jack家远了,但仍会像过去一样常去拜访他们;

    3。欢迎Jack前往新家作客,电话为7635089

注意:词数应为100左右。

Hi, Jack,

sincerely yours,

Li Ming'

2009年成人高等学校招生全国统一考试

英语试题答案及评分参考

兑明:多项选择题如考生选择不一项,即使其中有一项是正确答案,也不给分;


选择题答案:

                                                                                                         

1.A      2. D      3. C     4. B      5. A      6. B     7. C    8. C     9. A

10. D    11. B     12. D    13. D     14. D     15. C    16. D   17. B    18. C

19. A    20. B     21. D    22. B     23. C     24. C    25. D    26. A   27. A

28. C    29. B     30. D    31. A     32. B     33. A    34. C    35. D   36. C

37. B    38. C     39. A    40. B     41. D     42. C    43. C    44. A   45. D

46. A    47. B     48. A    49. B     50. C

五.补全对话

参考答案:

51. can you tell me where the train (/railway) station is/can you show me the way

    to the train (/railway) station

52. You may take Bus No. 12 / Bus No. 12 will take you there

53. but where is the nearest (bus) stop / but how can I find the nearest (bus) stop

54. Turn right at the second traffic lights

55. You're welcome / My pleasure

评分说明:  本题应补入5处,每处3分,共15分。补入的部分内容恰当、语句正确、

J顷的给满分。与答案不同,但意思、语言无错误的不扣分。大体正确的,

2分。句子结构或用词有毛病,但尚能达意的,给1分。句子结构或用词   

有严重错误的,给05分或不给分。完全错误或只写个别单词的不给分。每

句中的拼写错误每12处扣0.5分,不倒扣分。

六.书面表达    

()评分原则:  

    1.本题总分为30分,按5个档次给分。

    2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来

    衡量,确定或调整档次,最后给分。   

    3.词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。

    4.评分时,应注意的主要内容为:  内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确

    性、上下文的连贯性及语言的得体性。

    5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予

    以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。  

    6.如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。

()内容要点:   

    1.搬家的原因和时间;    

    2.新家的地址;

    3.还会常去看Jack一家;

    4.欢迎来做客;    

    5.联系电话。    

说明:  1.内容要点可用不同方式表达。  2.应紧扣主题,可适当发挥。

One possible version:

Hi, Jack,

I've got a new job at a bankin the main business area of the city. I'm moving to 3-12 City Garden, 14 Oxford Streetnext week. It's quite close to the bank. I've almost finished packing and hopefully the move will go smoothly.

Though my new home is about an hour's drive from your place, I'm sure I'll have time to visit you and your family often, as I did in the past years. You are welcome to visit my new home anytime at weekends. Call me at 7635089 and let me know how you'redoing.


Sincerely yours,

Li Ming

分享到:
 版权与免责声明
西安自考网版权与免责声明
凡本站所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有,任何媒体、网站或个人未经本网 协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本站协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明“稿件来源:西安自考网”,违者本站将依法追究责任。